Изчистване на дебелото черво с чиа семки, ябълка, ленено семе и мед

Изчистване на дебелото черво с чиа семки, ябълка, ленено семе и мед

Методът за изчистване на дебелото черво съществува от хилядолетия, но става популярен в света през 20-те и 30-те години на 20 век. Той се базира на теорията за само-интоксикация.

Когато приетите месо и храни остават неусвоени, те причиняват слуз която се натрупва в червата, води до освобождаване на токсини в кръвта и причинява главоболие, умора, наддаване на тегло и липса на енергия. Ето защо прочистването на дебелото черво е изключително важно!

Основното, което трябва да направите при изчистване на дебелото черво е да изберете плодове или зеленчуци богати на фибри и благоприятни за цялостното ви здраве. Рецептата за изчистване на дебелото черво показана в тази статия е пълна с фибри, витамини и минерали, които ще заредят организма ви с хранителни вещества, след като елиминира токсините.

Основният компонент в нашата рецепта е ябълката. Тя е плод, богат на разтворими и неразтворими фибри, които ще ви засищат и направят вашите изпражнения по-твърди. Рецептата съдържа също ленено семе. Лененото семе е супер храна, богата на фибри, която подобрява храносмилането и забавя изпразването на стомаха. Лененото семе намалява риска от рак на дебелото черво и развитието не сърдечносъдови заболявания благодарение на своето високо съдържание на омега-3 мастна киселина.

Чиа семена също съдържат растителни влакна и омега-3 мастни киселини и се абсорбират лесно от тялото. Те премахват токсините с лекота, докато създават чувство за насищане, което от своя страна води до загуба на тегло.

Ето как можете да си приготвите напитката:

Съставки:

1 ябълка

1 супена лъжица семена от чиа

1 супена лъжица ленено семе

1 чаша вода

1 чаена лъжичка мед (на вкус)

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки, с изключение на семената от чиа и разбъркайте добре (може и в блендер). Семената от чиа се добавят след като налеете напитката в чаша. Разбъркайте сместа добре отново докато семената от чиа се разширят (увеличат обема си). След това консумирайте напитката в прясно състояние.

Важно: тъй като елементите на сместа са богати на фибри, пийте много вода. Хидрирането на организма ще помогне и при изхвърлянето не токсините.