Витамин D3 5000 IU 180 капсули на Doctor’s Best

Витамин D3 5000 IU 180 капсули на Doctor’s Best

$24.00

Налично

Витамин D3 5000 IU е мастно-разтворим витамин, който подсилва и поддържа имунната система.  Препоръчва се на хора с ракови заболявания. Подпомага сърдечната система и е полезен за здравето на костите. Витамин D3 5000 IU помага при депресия, чернодробни и бъбречни заболявания. Използва се още при остеопороза, атеросклероза, множествена склероза и други заболявания.

Налично

Описание

Витамин D3 5000 IU (180 капсули) е продукт произведен от компанията Doctor’s Best. Според научните изследвания, Витамин Д е мастно-разтворим витамин, който подсилва и поддържа имунната система. Препоръчва се на хора с ракови заболявания. Важен е за костите, помага при депресии и предпазва организма от инфекции.

Какво знаем за Витамин D?

Витамин D е мастно-разтворим витамин, който се среща в няколко форми. Витамин Д2 (ергокалциферол) и Витамин D3 (холекалциферол). Като цяло витамин D има способността да стимулира поглъщането на калция в тънките черва и да увеличи калциевата реабсорбция през бъбреците. Синтезира се в кожата на човека при излагане на слънчевите лъчи. Въздействието на слънчевите лъчи подпомага образуването на холекалциферол, който се произвежда в епидермиса на кожата.

Наречен още „слънчев витамин“ – Витамин Д се произвежда по естествен начин в тялото. Като хранителна добавка Витамин D3 5000 IU 180 капсули подпомага много важни процеси в организма и допринася за цялостното здраве. Подпомага сърдечната система, подсилва имунитета и е полезен за здравето на костите.

Как действа Витамин D3 5000 IU?

Като хранителна добавка Витамин D3 5000 IU (180 капсули) има изключително благоприятно действие върху организма. Подпомага сърдечната система, подсилва имунитета и е полезен за здравето на костите. Витамин Д3 помага при депресия, чернодробни и бъбречни заболявания. Може да се използва още при остеопороза, атеросклероза, множествена склероза и други.  Витамин D3 5000 IU играе важна роля за метаболизма, като може да регулира много метаболитни процеси в него. Действа благотворно през зимните месеци, тъй като може да облекчи депресията.

Направени са изследвания, които показват, че витамин Д има много добри действие при хора над 50 години. То се изразява в подобряване на баланса на тялото, предотвратяване на фрактурите на бедрената кост, както и в подобряване на растежа на косата. Витамин D3 5000 IU предпазва организма от инфекции. Също така, Витамин D3 5000 IU поддържа нивата на калций в тялото, който пък от своя страна е много важен за здравето на зъбите и костите. При дефицит на витамин Д може да се стигне до развитие на остеопороза. Приема на Витамин D3 5000 IU може да понижи възможността от развитие на някои видове рак или други туморни формации.

При недостиг на витамин Д може още да се стигне до проява на рахит при децата и бебетата. Това е състояние, в което костите омекват, гръдния кош и черепа може да се деформират, също така крайниците се изкривяват.

Източниците на витамин Д3 са млякото, сиренето, рибата и кашкавала.

Препоръчителен прием:  1 – 2 капсули дневно с храна, или както е указано от вашия лекар.

Дозировка: 1 гел-капсула

Дози в опаковка: 180

Състав Стойност             %ПДД

Витамин D3       5000 IU                 1250%

Други съставки: Зехтин, лек гел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода). Витамин D3 – този продукт е получен от ланолин, компонент от овча вълна.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Витамин D3 5000 IU 180 капсули на Doctor’s Best“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *