Детоксикация с целина, магданоз и ананасПри детоксикация с целина, магданоз и ананас, трите активни съставки целина, магданоз и ананас са глобално пречистващи елементи, ползвани в състава на много хранителни диети. Добре е да знаете, че по време на детоксикация, черния дроб не е единствения орган върху, който трябва да се концентрирате. В човешкия организъм има и други органи (и тъкани) замърсени с тежки метали и киселинно натрупване (в резултат от начина на живот и околната среда), като белите дробове, сърцето и ставите, които също трябва да се почистват периодично.

Ако водите нездравословен начин на живот, много вероятно е бъбреците ви да се претоварват, тъй като те са отговорни за филтрирането на кръвта. Въпреки това, следните три съставка могат да детоксикира тялото ви само за три минути:

Съставки

3 големи органични стъбла целина

3 клончета магданоз

2 резена от пресен ананас (на кръгчета)

Вода (вода с лимон по желание)

Подготовка и прием

Нарежете ананаса на парчета. След това почистете и нарежете останалите съставки и ги смесете заедно с малко вода (може да добавите лимонова вода) в блендер. Ако сместа е все още гъста, разредете я с още вода. Пийте по една чаша сок всяка сутрин и вечер в продължение на една седмица. Също така можете да добавите шепа бадеми и 2 супена лъжица овесени ядки към сместа, за да приготвите апетитна и изключително здравословна закуска.

Начин на действие

При детоксикация с целина, магданоз и ананас, комбинацията от съставките в сока прави неговия невероятен детокс ефект изключително силен. Високото съдържание на фибри ще помогне на черния дроб да елиминира излишната отпадъци и да вкара тялото в режим на детоксикация.

Ананасът е тропически плод, богати на калий. Калият е жизненоважен за хора, страдащи от бъбречни заболявания. Ананасът често се използва за лечение на остеоартрит и подуване на храносмилателния тракт. Тропическият плод съдържа също бромелаин, тиамин, витамин В6, С и манган.

Целината е богата на диетични фибри, които ще поддържат червата чисти и  подобрят храносмилането. Целината съдържа антиоксиданти като кверцетин и фенолни киселина, които се борят с възпаленията и оксидативния стрес в организма. Тя също се използва често срещу болки в ставите, ниско кръвно налягане, рак и може да влияе успокояващо на нервната система. Целината е често срещана съставка в много диети, тъй като тя не съдържа почти никакви калории.

Магданозът не е само едно приятно допълнение към вашата храна! Той е мощен диуретик, който се използва за лечение на инфекции на пикочните пътища, камъни в бъбреците и отоци в крайниците. Магданозът може също така да помага при остеоартрит, анемия и високо кръвно налягане. Имайте предвид, че бременните жени трябва да го избягват, тъй като може да предизвика спонтанен аборт.