Витамин В15 Супер В15 Пангамова кисилина

Витамин В15 Супер В15 Пангамова кисилина

$75.00

В наличност

Витамин В15 се използва при заболявания на черния дроб, детоксикация, алкохолизъм, високо кръвно налягане, диабет, кожни болести, отравяния с химикали и др.

  • Опаковка: 100 капсули по 500mg
  • Произведено в: САЩ

В наличност

Описание

Витамин В15 Супер В15 Пангамова киселина е класифициран като витамин от В-групата, защото се синтезира след консумация на продукти, богати на витамини от този комплекс. Всъщност витамин В15 не е истински витамин, а само се смята за витаминоподобно вещество, тъй като не се среща в органичен вид в природата. Витамин В15 се разтваря във вода. Бил е открит за първи път през 1950 г. в черния дроб на бика от японския учен Томпям, а през 1951 се синтезира от сърцевината на кайсиева костилка от американския учен Кребс.

Въведен е в Русия, където са силно впечатлени от резултатите от приема му. Биологичното действие на витамин В15 е разнообразно. Преди всичко друго, той повишава активността на ензимите на тъканното дишане. Освен това катализира някои реакции на пренос на метилни групи, в това число креатина и холина.

Функции на Витамин В15
Витамин В15 нормализира липидната обмяна в организма, има много добро липотропно действие и подобрява процесите на аеробната синтеза. Той увеличава възможностите за използване на кислорода от организма, както и засилва устойчивостта на кръвоносните съдове към кислородно гладуване, познато като хипоксия. Също така увеличава съдържанието на креатин фосфат в мускулите и черния дроб,

Ползи от Витамин В15
Витамин В15 потиска натрупването на млечна киселина в мускулната тъкан, като по този начин намалява умората и увеличава издръжливостта на спортистите. Използва се за лечение на алкохолна зависимост/алкохолизъм. Пангамовата киселина може да се използва за детоксикация, както и за лечение на астма, болки в ставите, болки в нервите, кожни заболявания. Витамин B15 се използва редовно в Русия за лечението на много заболявания, включително при алкохолизъм, наркомания, остаряване и сенилност, минимални мозъчни увреждания при деца, аутизъм, шизофрения, атеросклероза, високо кръвно налягане, диабет, кожни болести, заболявания на черния дроб, отравяния с химикали.

Supplement Facts
Servings Size: 1 Capsule
Servings Per Container: 100
  Amount Per Serving % Daily Value
Niacin (as Inositol Nicotionate) 15 mg 75%
Calcium (as tri-calcium Phosphate and calcium Gluconate) 60 mg **
Choline (as Choline Bitartrate) 100 mg **
Inositol 100 mg **
Dymethylglycine 53 mg **
** ** **
* Percent Daily Value based on a 2,000 calorie diet
** Daily Value not established.
Други съставки: Gelatin, Dicalcium Phosphate, Vegetable Magnesium Stearate and Silicon Dioxide.

Препоръчителна доза: 1 – 2 капсули, три пъти на ден след хранене или според лекарско предписание. Капсулите се поглъщат цели с вода.

Допълнителна информация

Тегло 50 гр
Производство

Опаковка

Форма на съдържание

Също може да ви хареса…

Заглавие