Витамин В17 Амигдалин в България Форуми Ензими Защо ракът не рецидивира при хора, които следват ензимния фактор диета и начин на живот?

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
  • Автор
    Публикации
  • В17 Ентусиаст
    Отговорник
    Брой публикации: 12

    Защо ракът не рецидивира при хора, които следват ензимния фактор диета и начин на живот?

    Тумори се образуват, когато ненормалните клетки се размно­жават и се превръщат в тъканни маси. Те могат да бъдат добро­качествени тумори, които не дават метастази и не проникват в други части на тялото и техният растеж е сравнително ограни­чен. Те могат да бъдат и инвазивни, злокачествени туморни об­разувания – рак.

    Когато ви поставят диагнозата рак, първото нещо, за което се тревожите, е, дали този рак има метастази или не. Ако има, става трудно хирургичното отстраняване на всички засегнати зони на тялото и пълното възстановяване впоследствие.

    Метастаза означава поява на рак на различно от първона­чално засегнатото място на тялото. Общо взето, ракът метастазира, когато раковите клетки преминат през лимфните възли и кръвоносните съдове до други органи, където те отново се размножават. Но моят начин на мислене по този проблем се различава до известна степен от общоприетия. Смятам, че са­мият процес на размножаване на раковите клетки на едно мяс­то оказва зловредно влияние върху други органи, като по този начин прави цялото тяло по-уязвимо към рака.

    Обикновено ракът се открива, когато туморът е достигнал диаметър най-малко един сантиметър. Туморът се развива от една ракова клетка, която впоследствие се размножава. Необхо­дими са няколко стотици милиона клетки, за да се оформи един тумор.

    Следователно за образуването на един тумор се изисква сравнително по-дълго време. Ракът е болест, свързана с начина на живот. Затова може да се каже, че появата на рак някъде из тялото означава, че е много вероятно и в други зони на тялото да има ракови клетки, които още не са оформили туморно обра­зувание. Тези клетки са нещо като серия от бомби с часовников механизъм, пръснати из тялото. Това, което определя коя от те­зи бомби ще експлодира първа, са фактори от типа на наслед­ствените характеристики на отделния индивид и средата, в коя­то живее. За човек, който консумира много храни, съдържащи остатъци от селскостопански химикали и хранителни добавки, черният дроб, който контролира процесите на дезинтоксикация, може да бъде мястото, където ще избухне първата бомба. За хо­ра, които се хранят нередовно, в различни часове, или редовно приемат антиациди, първа може да избухне бомбата в стомаха им. Дори и при еднакъв начин на живот мястото на първата експлозия може да бъде различно при различините индивиди в зависимост от наследствените фактори. С други думи, ракът не е локализирано заболяване, което напада само една област от тялото. Това е заболяване на цялото тяло и засяга тялото като цялостна система.

    Причината, поради която ракът, като че ли се пръсва нав­сякъде из организма, се крие в това, че заложените бомби за­почват да експлодират във верижна реакция. Като се има пред­вид това, възниква сериозният въпрос: дали хирургичното отстраняване на първоначално засегнатата област, включител­но лимфните възли и кръвоносните съдове, е наистина правил­ният подход?

    Смята се, че е опасно ракът да се премахва хирургически от първоначалното му място, ако е открито наличието на метастази; премахването на тумора само ще ускори развитието на метастазиралия рак в други части на тялото. Това е напълно есте­ствено обаче, ако мислите за рака като за болест на цялото тя­ло. Ако премахнете органи, лимфни възли и кръвоносни съдове от едно тяло, чиято енергия вече е намалена, съвсем естествено е имунните му функции да се влошат дори още по-бързо.

    В случаите на рак на дебелото черво аз не премахвам хи­рургически мезентериума (връзките на перитонеума, които придържат тънките черва към задната страна на коремната сте­на), за да предотвратя разпространението на рака в лимфните възли или в други области. Смятам, че с отстраняването на лимфните възли се нанася по-голяма вреда, отколкото да се ос­тави неотстранена малка част от раковото образувание.

    В съвременната медицина се смята, че докато ракът не се премахне хирургически, заболелият орган не може да се изле­кува сам. Моят опит сочи нещо друго. Имунната система и ес­тествената самоизцелителна способност на човешкия орга­низъм, изглежда, са доста по-силни, отколкото се смята. Като доказателство за това служат моите пациенти, при които след операцията е останало малко туморно образувание в лимфните възли. При условие че следват моята диетична терапия, те не се сблъскват с рецидив на рака.

    Ако подобрите хранителните си навици, следвайки Ензим­ния фактор – диета и начин на живот, първоизточните ен­зими, които носят енергията на живота, ще ви бъдат доставяни в голе­ми количества. Същевременно, когато и начинът на живот, во­дещ до изчерпване на първоизточните ен­зими, бъде коригиран, се получава двойно предимство. Броят на първоизточните ензи­ми се възстановява в достатъчна степен, за да засили потенци­ала на имунната защита и активира имунните клетки с цел да се предотврати вторичното появяване на рака.

    Все пак има граници и за тази терапия. Ако ракът вече е преминал в последния си стадий, няма значение доколко подоб­рявате диетата или начина си на живот или с колко добавки за­силвате имунната си система – тогава вече е трудно да се възстановят напълно нормалните ви телесни функции. Това ста­ва, защото първоизточните ен­зими вече са изчерпани напълно.

    В моята клинична практика обаче се срещат и случаи на хо­ра, при които една трета до половината от дебелото черво е за­сегната от рак и които все пак няма да имат рецидиви и може да възстановят здравето си, ако, след като първичният тумор е премахнат, следват точната диета, спазват определени храни­телни навици и използват добавки вместо химиотерапия, за да дадат възможност на първоизточните ен­зими да заработят по-ефикасно.

    Повечето от пациентите ми първоначално идват за рутинни изследвания, така че аз не преглеждам много раково болни в напреднал стадий. И все пак никой от онези, които след опера­цията практикуват Ензимния фактор – диета и начин на живот, не е получил рецидив или метастази. Този факт заслужава осо­бено внимание.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
  • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.